Link

1 Μαρ 2013

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG

Το blog είναι ένας ελεύθερος δωρεάν διαδικτυακός χώρος που προσφέρεται από την Google. Η δημιουργία ενός τέτοιου διαδικτυακού χώρου από τους συλλόγους  μας είχε ως κεντρική ιδέα της δυνατότητας άμεσης επαφής, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τα μέλη μας, με τα μέσα που μας διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πρόσφατα, οπότε θα θέλαμε την κατανόησή σας για τυχόν ατέλειες. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο να έχουμε ενήμερα τα μέλη μας για βασικά θέματα της σχολικής ζωής, της λειτουργίας και των δράσεων των συλλόγων μας, με θέματα και γεγονότα του ευρύτερου περιβάλλοντος καθώς και με την ανάπτυξη δοκιμίων και ενοτήτων ποικίλης θεματολογίας, όπως Ασφάλεια και Προστασία, Εκκλησιαστική Ζωή, Νομικές Διατάξεις που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλπ, θέματα που εν καιρώ εμπλουτίζονται συνεχώς και που στόχος μας είναι να συμβάλλετε κι εσείς επώνυμα και τεκμηριωμένα στην ανάπτυξη της θεματολογίας.
Η δομή του blog είναι απλή. Κάτω από τον τίτλο, θα βρείτε δύο μπάρες εντολών, τις οποίες θα βλέπετε πάντοτε, σε οποιοδήποτε link κι αν περιηγείστε. Περιγραφή των εντολών:

ΑΡΧΙΚΗ: είναι η εντολή που από οποιοδήποτε σημείο σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του blog.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG:  Είναι η σελίδα στην οποία βρίσκεστε και αποτελεί έναν μικρό οδηγό και βοήθεια για τη δομή της ιστοσελίδας.
ΠΛΟΗΓΗΣΗ: Αποτελεί ένα ‘’πίνακα περιεχομένων’’ για το σύνολο των αναρτήσεων. Ο κάθε τίτλος αποτελεί έναν σύνδεσμο που με αριστερό κλικ ανοίγει την ανάρτηση που περιγράφει.
Στόχος μας στο άμεσο μέλλον στο σημείο αυτό να συμπεριλάβουμε θεματολογικά link με τίτλους που θα αφορούν τους γονείς, όπου εκεί θα μπορείτε να αναφέρετε οτιδήποτε θέλετε.

Στη δεύτερη οριζόντια μπάρα θα βρείτε τα εξής:
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ!!!: Αποτελεί μία σύντομη ανακοίνωση της ανάρτησης της ιστοσελίδας με τη μορφή ενός μικρού καλωσορίσματος του επισκέπτη, όπου δίνεται και η φιλοσοφία του blog.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Εδώ θα βρείτε τέσσερις υποενότητες:
        ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ: Ανάρτηση με τις πλήρεις συνθέσεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Η ενότητα αυτή υποδιαιρείται στις συνθέσεις των συμβουλίων ανά σχολικό έτος.
        ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Διαιρείται σε δύο υποενότητες με την ανάρτηση των καταστατικών λειτουργίας ανά σύλλογο.
      ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ: Διαιρείται σε υποενότητες με τις αναρτήσεις σε ένα ευσύνοπτο πίνακα των δράσεων ανά σχολικό έτος.
             ΣΧΕΤΙΚΑ…: Η διεύθυνση και ο γεωγραφικός χάρτης…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Αφορά όλες τις ανακοινώσεις και τις προσκλήσεις που αφορούν δράσεις των συλλόγων και σας γνωστοποιούν – προσκαλούν για την συμμετοχή σας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ: Σας μεταφέρει σε μία σελίδα όπου υπάρχουν links ανά εκδήλωση και αφορά μικρή αναφορά και λίγες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των συλλόγων.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ: Αποτελεί τον τίτλο σε μια σειρά από δοκίμια επώνυμα και ανακοινώσεις, θεματολογικά ταξινομημένες, όπου θα βρείτε αρκετές ενδιαφέρουσες γνώσεις και πληροφορίες για διάφορες ενότητες και θέματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εξής ενότητες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΙΔΙ, ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ. Σε αυτό το σημείο θα ζητήσουμε και τη δική σας συνδρομή, όπου επώνυμα, έγκυρα, βιβλιογραφικά τεκμηριωμένα και νόμιμα έχετε τη δυνατότητα να μας στείλετε τη δική σας εργασία, δοκίμιο, θέμα, έρευνα με οποιαδήποτε θεματολογία και θα το αναρτήσουμε με τη δική σας αναφορά σύνταξης κι επιμέλειας.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:  Εδώ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες της λειτουργίας των σχολείων τόσο για το πρωινό πρόγραμμα όσο και για το πρόγραμμα του ολοημέρου.
Οι υποενότητες  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ αφορά το σύνολο των πληροφοριών της λειτουργίας των σχολείων και τους τρόπους επικοινωνίας των γονέων με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι υποενότητες Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ αφορά τις απογευματινές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολείων με ευθύνη και προγραμματισμό από τους συλλόγους μας.

ΦΟΡΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τέλος στο συγκεκριμένο link θα βρείτε δύο φόρμες με τις οποίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας. Η μία αφορά την αποστολή των στοιχείων των ηλεκτρονικών σας διευθύνσεων, όπου και θα λαμβάνεται άμεσα μήνυμα με τα νεώτερα για συλλόγους και τις δράσεις μας, και η δεύτερη αφορά φόρμα μηνύματος για οτιδήποτε εσείς θέλετε να ρωτήσετε ή να αναφέρετε.


 ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ

Το κύριο μέρος του ιστοχώρου χωρίζεται σε τρεις στήλες.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει πέντε συντετμημένες  αναρτήσεις, τις πιο πρόσφατες χρονικά αναρτημένες, όπου μ ε αριστερό κλικ στο READ MORE θα ανοίξει η συγκεκριμένη ανάρτηση για να δείτε ολόκληρη την ανάρτηση.

Η ΑΡΙΣΤΕΛΗ ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει
μια αναπτυσσόμενη λίστα ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, όπου οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να δει τον ιστοχώρο μας μεταφρασμένο στην γλώσσα που επιθυμεί,
ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα NOTE STICK όπου επιγραμματικά  σας υπενθυμίζουμε θέματα άμεσου ενδιαφέροντος,
και τέλος υπάρχει η ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ του BLOG, όπου υπάρχουν όλες οι αναρτήσεις, χρονολογικά ταξινομημένες.

Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με την ημέρα, την ημερομηνία, το μήνα και το έτος,
ακολουθεί το ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ της ημέρας,
φυσικά ΡΟΛΟΪ,
ένα ακόμα NOTE STICK, όπου θα αναγράφεται κάποιο μήνυμα,
και τέλος, οι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ που είναι links για διάφορες ενδιαφέροντα sites.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
Αριστερά υπάρχει ένας πίνακας καταμέτρησης επισκεπτών ανά χώρα και ανά IP διεύθυνση καθώς και τον συνολικό αριθμό προβολών των σελίδων του ιστοχώρου.
Στο κέντρο υπάρχουν τα μέλη που έχουν κάνει εγγραφή στο blog,
Ενώ δεξιά υπάρχει η μπάρα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, απ’ όπου μπορείτε να αναζητήσετε με μια λέξη κλειδί και τα * κάποια τυχόν ανάρτηση σχετική με τη λέξη κλειδί που χρησιμοποιήσατε.


Ελπίζουμε η μικρή μας ξενάγηση να σας βοήθησε.

Είμαστε πάντα δεκτικοί σε ιδέες, προτάσεις, καλόπιστες κριτικές…

Καλή περιήγηση.